Категории
Профилактика

ПТИЦИТЕ

онлайн книжарница

ПТИЦИТЕ
Производител: Лабиринт
Модел: Дафни дю Морие
Бонус точки:
Наличност: В наличност
Цена: 16.00лв.
с ДДС: 16.00лв.

Английската писателка ДАФНИ ДЮ МОРИЕ (1907-1989) е оставила някои от най-увлекателните и любими романи на ХХ век. В „Ребека“, „Братовчедката Рейчъл“, „Странноприемница „Ямайка“ тя превръща малките драми на всекидневния живот: любовта, скръбта, ревността, в нещо, от което са изтъкани кошмарите ни. Дю Морие е ненадмината майсторка и на късите литературни форми, където благодарение на безупречния изчистен стил създава особен, забързан ритъм и напрежение.

В сборника са включени някои познати разкази като „Птиците“ и „Сега не гледай“, по които Алфред Хичкок и Николас Роуг са заснели своите киношедьоври, а също непревеждани у нас творби като „Монте Верита“ - за цената на това да търсиш истината и да се стремиш към безсмъртие и нетленна красота, „Целуни ме още веднъж, страннико“ за непредпазливите човешки страсти, които понякога завършват с далеч по-неприятни неща от разбитото сърце, „La Sainte Vierge“ и „Гафът“ за умението ни да се самозалъгваме, само и само да си спестим горчилката и разочарованията, „Конвоят“ за това на какво е способно въображението, когато сме изправени пред смъртна опасност.

С вкуса си към странните съвпадения, към необяснимото, което понякога граничи със свръхестественото, към ужасите вътре в ума и душата ни Дю Морие си остава един от най-ярките представители на готическата литература и на психологическия трилър, които в някои от разказите и новелите ѝ са доведени до съвършенство.

Броя в пакет: 1

Брой страници: 344

Твърди корици: Не

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:
Етикети: ,